Η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια. Μοναδική στον τρόπο που ερμηνεύει πράγματα και καταστάσεις. Ξεχωριστή στο να αποτυπώνει συναισθήματα και επιθυμίες.
Η μεγαλύτερη ελληνική λέξη που έχει εμφανιστεί ποτέ σε κείμενο, αριθμεί 172 γράμματα και 78 συλλαβές! Ναι, σωστά διαβάσατε. Δεν πρόκειται περί λάθους αλλά μια πραγματικότητας στον κόσμο του Αριστοφάνη.
Ο Αριστοφάνης την είχε αναφέρει στις Εκκλησιάζουσες και μάλιστα είχε μπει στο Ρεκόρ Γκίνες πριν 35 χρόνια.
Με αυτή τη λέξη, ο κωμωδιογράφος της Αθήνας ήθελε να περιγράψει, τον 5ο αιώνα π.Χ., μια δική του συνταγή μαγειρικής, μέσα στην οποία είχαν μπλεχτεί πολλές τροφές.
Η λέξη είναι η:
λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιολιπαρομελιτοκατακεχυμενοκιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοπιφαλλιδοκιγκλοπελειολαγῳοσιραιοβαφητραγανοπτερυγών
Και με αυτόν τον τρόπο περιέγραψε ένα πιάτο με φέτες ψαριών, καρχαρία και κομμάτια από κεφάλι σκυλόψαρου, τα οποία δημιουργούν μια μίξη με έντονη – πικάντικη γεύση. Κάβουρα με μέλι, τσίχλα και κοτσύφι από πάνω, αγριοπερίστερο, ένα κανονικό περιστέρι, λίγο ψητό κοτόπουλο, ένα λαγό κρασάτο και τραγανές φτερούγες για βουτήγματα!
Διαβάστε στο financenews.gr
Δέκα σπάνιες ελληνικές λέξεις και τι ακριβώς σημαίνουν
Τι σημαίνει η λέξη αχμάκης; Είναι καλό ή κακό αν σε χαρακτηρίσουν έτσι;
Τι σημαίνει φιλότιμο: Μια διαφορετική εκδοχή για τη λέξη που δεν μεταφράζεται
Πηγή φωτογραφίες: pexels.com